Přírodní produkty jsou prospěšné pro lidské zdraví a jejich výrobou a koupí podporujeme zároveň lepší životní prostředí

Mořské houby, lufa, pemza, sůl z Mrtvého moře - regenerace a peeling -> SM SYSTEM - cvičební lano (bolesti zad, krční pátěř, skolióza, kyčelní kloub, hlezení kloub)

Cvičební lano pro rehabilitační cvičení (SM SYSTEM)  

Cena: Kč s DPH
Množství skladem:0

Cvičební lano pro rehabilitační cvičení (SM SYSTEM)

Docházíte na rehabilitační cvičení pro bolesti zad nebo krční páteře, kde pracujete s cvičebním lanem? Uvažovali jste o tom, že byste měli rádi toto lano také u sebe doma, abyste mohli naučené cviky procvičovat? Cvičební lano je vhodné pro všechny ty, co mají sedavé zaměstnání, tráví často svou pracovní dobu u počítače (zejména děti) nebo také často sedí za volantem. 

Jednotný metodický postup v léčbě, rekondici, regeneraci i ve sportu.

Cvičení SMS má stejné zásady při uplatnění v léčbě, rekondici, regeneraci i ve sportu. SMS je jediný pohybový program, který na stejném základu nemocného sportovce vyléčí i dovede k dobrému sportovnímu výkonu.

Cvičíme pomalu, malou silou

Hlavní zásady cvičení. Cvičíme vestoje či vsedě (jsou možné různé varianty jednotlivých cviků), střídáme aktivaci s relaxací, pohyb správně koordinujeme, používáme malé síly, pohyb provádíme v maximálním rozsahu, cvičíme pomalu, cvičíme celé tělo najednou, cvičíme nejdříve jednoduché cviky a složitější cviky provádíme až po zvládnutí cviků základních, neustále kontrolujeme správné provedení a efekt cvičení, vždy respektujeme momentální kondici a handicap, cvičení probíhá v nebolestivém rozsahu pohybu.

12 cviků vede k svalové balanci a optimální koordinaci a stabilizaci chůze

Cíl regenerační cvičební sestavy dvanácti cviků. Dosažení svalové rovnováhy v pletenci ramenním, pánevním a trupu. Mobilizace páteře do rotace a procvičení autochtonních (vlastních) svalů páteře. Nácvik stojné nohy do chůze a zlepšení citu pro rovnováhu. Obnovení optimální koordinace a stabilizace chůze. Cviky jsou uvedeny v regeneračním a kondičním provedení, které vede k intenzivnímu protažení těch svalů, které se během práce vsedě zkracují. Některé pozice, které vycházejí ze základny pánve, nejsou vhodné pro pacienty v akutním stavu. Pro ty je vhodná léčebná sestava cviků.

Příklady cviků na fotografiích pod textem

Pohybový program spirální stabilizace obsahuje 120 cviků. Zde uvedené cviky jsou jen příkladem možných variant. Pro léčbu a kondici je nutno zvládnout správnou koordinaci cviků a kontrolovat stabilizaci. Cílem cvičení je vytvořit na svalovém aparátu a v centrálním řízení pohybu takovou situaci, aby byla možná optimální koordinace a spirální stabilizace chůze.

Žáci, studenti, mládež

Cílem cvičení je regenerace po dlouhém sezení ve školních lavicích. Cvičení je prevence vzniku: chabého držení, hyperkyfózy, hyperlordózy, Mb. Scheuermann, skoliotického držení (prevence vzniku skoliózy). Cvičení je možné začít už v 5 letech.

Sportovci

Rychlý nástup aktivity stabilizačních svalů zlepší cit pro rovnováhu, a zároveň ochrání páteř a klouby před přetížením. Strečink s aktivní relaxací svalů protahovaných, umožní dosáhnout mnohem většího rozsahu pohybu a umožní uvolnit napětí svalů. Běh sportovců se zrychlí a díky optimální stabilizaci bude mít regenerační charakter. Cvičení zvýší kondici sportovce a pomůže mu udržet si zdraví - prevence ve sportu.

Střední věk

Po sedavé práci nebo jednostranném zatížení, cvičení obnoví svalovou balanci, uvolní bolestivé svalové napětí a optimalizuje pohybovou koordinaci s důrazem optimálně koordinovat a stabilizovat chůzi a běh. Cvičení nás také dobře připraví na rekreační sporty. Tukovou tkáň postupně vyměníme za svaly.

Senioři

Cvičením v sedě upravíme poruchy a rozsah pohybu v pletenci ramenním, posílíme šikmé svaly břišní a relaxujeme šíjí. Cvičením ve stoje s oporou, stabilizujeme trup a pánev a relaxujeme bolestivé napětí v zádech. Nakonec postupně zvládáme koordinaci a stabilizaci chůze. Cílem je prožít bezbolestné stáří a zvládnout stabilní chůzi. Odstranění nestability a závratí je prevencí pádu.

Pro maminky

Příprava na těhotenství, cvičení během těhotenství,návrat kondice po porodu. Aktivace břišních svalů, posílení svalů pánevního dna, prevence bolestí zad  v těhotenství a po něm

Ke cvičení s lanem doporučujeme využít zároveň očistnou kúru pro uvolnění škodlivých látek ze svalů a tkání. Více ZDE


« zpět
contents ©2024 www.bionebe.cz | Standa-David.com