Maca andina prášek 250 g
Sušená, mletá hlíza rostliny Maca andina (Lepidium meyenii Wallp.) - doplněk stravy |
Maca andina (Lepidium meyenii Wallp.), také nazývaná peruánská maca nebo peruánský ženšen je léčivá rostlina z peruánských And, kterou již používaly staré národy Inků jako běžnou součást potravy. Využívá se zejména prášek získaný z kořene macy který se používá pro posílení organismu, získání fyzické síly, duševní svěžesti a dlouhověkosti. Maca obsahuje vitamíny A, B1, B2, B6, C a E, stopové prvky jako železo, vápník, měď, zinek, hořčík, draslík a sodík, jód, velké množství aminokyselin, mastných kyselin (kyselina linolenová, palmitinová, oleinová, laurová, stearová), zastoupeny jsou také steroly (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol), třísloviny, saponiny, terpenoidy, biologicky aktivní aromatické isothiokyanáty (benzyl isothiokyanát, p-methoxybenzyl isothiokyanát), bílkovinu, uhlovodany a vlákninu. |
|
Použití, dávkování, informace: |
|
2-3 g denně, rozmíchat do jídla nebo pití. |
|
Upozornění : |
|
Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Nenahrazuje pestrou stravu. |
|