Přírodní produkty jsou prospěšné pro lidské zdraví a jejich výrobou a koupí podporujeme zároveň lepší životní prostředí

Vaříme zdravě

Epsomská sůl 200 g 

Cena: Kč s DPH
Množství skladem:0

Epsomská sůl 200 g

Epsomská sůl je velice oblíbená a tradičně se užívá pro vnitřní i vnější detoxikaci. Uvádíme zde příklad použití pro očistnou jaterní kúru:

Budete potřebovat 60g epsomské soli, 180ml šťávy z grepu (dva kusy), 120ml extra panenského olivového oleje a vodu. Očistnou kúru je vhodné naplánovat na víkend, nebo jiné vhodné dny. Den před očistou vynechte maso a smažené, jezte hodně ovoce, hodně pijte vodu, nebo džusy.
První den kúry vynechte pevnou stravu a pouze dbejte na dostatečný příjem tekutin, nejllépe vody. Odpoledne již pouze vodu. Nachystejte si 3/4 litru vody, přidejte 60g epsomské soli a míchejte do rozpuštění.
Dále postupujte podle níže uvedeného rozpisu. Časy jsou pouze orientační:
18:00 – Odlijte si první dávku roztoku epsomské soli – 180ml a vypijte. Mějte na paměti, že se mohou dostavit projímavé účinky!
20:00 – Odlijte si druhou dávku epsomské soli – 180 ml a vypijte. Měly by se dostavit projímavé účinky.

21:30 – Do láhve s víčkem nalijte 180ml grepové šťávy a 120ml olivového oleje. Uzavřete a několik minut protřepejte, aby se tyto tekutiny rozdílné hustoty spojily.
22:00 – Vypijte tuto směs oleje a šťávy. Při pití pokud možno stůjte a dávku vypijte najednou, nejdéle do 5 minut. Poté si jděte ihned lehnout a nejméně 20 minut vydržte v lehu na zádech aniž byste se hýbali. Je nutné udržet v teple oblast břicha ideálně za pomoci elektrické dečky, nebo termoláhve.
Druhý den vypijte ráno třetí dávku roztoku epsomské soli (opět 180ml) a přibližně po dvou hodinách čtvrtou - poslední dávku roztoku. Opět mějte na paměti projímavé účinky roztoku! Po dalších dvou hodinách začněte znovu přijímat nejprve tekutou stravu, ovocné šťávy a odpoledne přejděte postupně na běžnou lehkou stravu.
Očistu neprovádějte, pokud jste oslabení, nebo nemocní!

Koupel v epsomské soli uvolňuje nervový systém, pomáhá při kožních problémech, utišuje bolest zad a končetin, uvolňuje svalové napětí a pomáhá tělo zbavovat škodlivých látek. Pomáhá lepšímu a klidnějšímu spánku. Prospěšná je i při srdečních problémech, upravuje nepravidelný srdeční rytmus, pomáhá předcházet kornatění tepen.

Pro uvolňující koupel stačí jeden sáček po 200g soli.

Pro detoxikační koupel je třeba dva sáčky po 200g soli.

Složení:

Síran hořečnatý heptahydrát MgSO4 x 7H2O

« zpět
contents ©2024 www.bionebe.cz | Standa-David.com