istc bylinn aj s mrazem suenm ovocem (brusinka,pomeran,ekanka) - Uniktn bylinn aj s vysokm podlem mrazem suenho ovoce,ve kterm je zachovno maximum innch ltek dky lyofilizaci (suen mrazem).Psob pzniv na innost trvicho traktu a moovch cest,zrychluje vyluovn kodlivch ltek z tla.aj vynik lahodnou ovocnou chut,hod se i pro bn pitn reim a lze jej pt dlouhodob.Obsah sku je teba vdy ped pouitm dkladn promchat.Hmotnost 50 g.
Sloen:pomeran plod,ekanka koen,brusinka plod,rybz ern list,ves kvt,bez ern kvt,prodn aroma (pomeran),ebek na.Nevhodn pro dti.
Pprava:jedna polvkov lce se pelije 1/4 litrem vrouc vody,nech se v zakryt ndob 15 minut odstt a sced se.Nlev se pipravuje vdy erstv.
Co obsahuje plod brusinky? Mezi hlavn sloky adme arbutin,vitamn C,kyselinu citrnovou a cukr.Ji od dvnch dob se brusinka pouvala na znty moovch cest,kter ist a vyplavuje z nich kodliv ltky.Jsou prokzny i jej protivirov inky.Psob svrav,a proto nen vhodn,aby brusinky uvaly thotn a kojc eny.Nen vhodn t pro dti do 12 let.
Co je arbutin? Arbutin (ursin) je ltka,jej baktericidn inky byly prokzny ji ped mnoha lety.Pi svm inku se ve na sloky moe a inhibuje nebo zcela zabj bakterie v moovm traktu.Arbutinu lze piknout tak inek blc,nebo inhibuje melanin,kter m na na ki nepjemn vliv v podob hndch pigmentovch skvrn.
|